Elev bekreftet koronasmittet - oppdatert 18.08.2021

En elev har tirsdag 17. august testet positivt for korona. Mulige nærkontakter er varslet via SMS. Les her for mer informasjon om at testing kan erstatte karantene for elever.

Oppdatering onsdag 18. august: Hybelboere skal testes i Stavanger kommune. Se vedlagt fil.

Brev til landets kommuner om testing av barn og ungdom som grunnlag for unntak fra smittekarantene (PDF, 587 kB)

Har du fått SMS fra skolen om at du kan regnes som nærkontakt, gjelder følgende regelverk:

Testing kan erstatte karantene for elever

Fra 16. august 2021 kan testing erstatte smittekarantene. Dette gjelder for personer under 18 år og for elever over 18 år på videregående skole.

Hvis en person får påvist korona, kan elever som er nærkontakter teste seg i stedet for å gå i karantene. Personer som den smittede bor sammen med, eller andre tilsvarende nære kontakter, må fortsatt gå i karantene.

Det er lokale helsemyndigheter som har ansvar for organisering av testing og hvordan det skal gjennomføres. Skolens personell skal ikke gjennomføre testing.

Smittesporingsteamet i kommunen har fremdeles ansvaret for å spore smitte og varsle nærkontakter. Les mer om testing og testmetoder.

Stavanger kommune oppgir følgende informasjon vedrørende testing av elever/personer under 18 år:

• Foreldre bestiller hurtigtest til barnet på helsenorge.no eller på telefon 51 50 71 30. Testingen skjer på Forum-området på Tjensvoll. Rundt 15 minutter etter testing får du en sms om at svaret er klart. For hurtigtest på helsenorge.no skal man velge timen "Sykepleier Dag-kun etter Avtale Bhg/skole Idrettshallen" evt. bytte ut "dag" med "kveld".
  • De neste hurtigtestene kan tas hjemme med testsett som dere får med hjem fra teststasjonen.
  • De som ikke ønsker dette, kan bestille ny tid for neste test.

Se ellers Stavanger kommunes nettside for mer informasjon om deres håndtering av koronasituasjonen, her.

Sandnes kommune oppgir følgende informasjon om koronatest:

Alle som mistenker at de er smittet av covid-19 kan teste seg uten vurdering fra legen. Du må teste deg i din egen kommune. Sett deg inn i FHI sine testkriterier før du bestiller time.

Viktig å vite: Kommunens teststasjoner skal kun brukes ved mistanke om koronasmitte og til smittesporing. Teststasjonene har ikke kapasitet til å teste folk som skal reise, utsteder ikke attester og tar heller ikke hurtigtester. Dette er tjenester du må kjøpe hos en privat helseaktør.

Se ellers Sandnes kommunes nettsider for mer informasjon om deres håndtering av koronasituasjonen, her.

Ansatte som regnes som nærkontakter:

• Du regnes som fullvaksinert når det er en uke siden dose 2, og da trenger du ikke karantene eller test. Du skal teste deg ved symptom.
  • Har du tatt dose 1 for mer enn tre uker siden, skal du ikke i karantene dersom du tar PCR-test mellom dag 3 og 7, dvs. torsdag 19. august - mandag 23. august.
  • De som har kortere tid enn tre uker siden dose 1 bør vurderes individuelt med tanke på nærkontaktstatus.