Koronasmitte

Skolen er på grønt nivå.

På grønt nivå er det viktig å følge de generelle smitteverntiltakene:

  • Syke personer skal ikke være på skolen. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme selv ved milde symptomer.
  • God hygiene. Hostehygiene og å holde avstand er avgjørende for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontakt¬smitte.
  • Redusert kontakt mellom personer. Økt fysisk avstand mellom mennesker reduserer muligheten for smitte, også før symptomer på sykdom oppstår. Unngå fysisk kontakt mellom personer, for eksempel håndhilsing og klemming.

På grønt nivå er det vanlig organisering av klasser og skolehverdag.

Hva skjer når det oppdages smitte blant elever

De som er definert som nærkontakter vil bli varslet via sms.

Nærkontakt VGS ved smittetilfelle (PDF, 92 kB)

Bruksanvisning hurtigtest (PDF, 608 kB)

Er du bare litt syk eller evt. i karantene  

Er du bare litt syk eller evt. i karantene, kan du etter avtale med faglærerne dine gjøre «organisert studiearbeid». Dette kan være oppgaver, lesing eller læringsoppdrag, slik at du kan følge fagets progresjon så langt det er mulig. Du har ansvar for å være i dialog med lærere dine, og lærerne har ansvar for å legge til rette for at du kan gjøre skolearbeid hjemme.  

Vurderinger

Vurderinger: Er du syk og borte fra skolen, vil du ikke kunne delta på vurderinger og læreren sender varsel. Er du bare litt syk eller i karantene, kan det hende at du kan ha vurdering hjemme. NB! Du må melde faglærer før vurderingen, senest samme morgen, og være i dialog med faglærer for hvordan vurderingen skal gjennomføres. Om du ikke gjennomfører vurderingen, uavhengig av årsak, skal faglærer sende varsel om manglende vurderingsgrunnlag. Er du syk og ikke i stand til å ha vurdering hjemme på grunn av sykdom, skal du også varsle faglærer om sykdom og fravær fra vurdering. 

Om faglærer er syk eller i karantene

Om faglærer er syk eller i karantene: Ved lett sykdom eller karantene kan det hende at faglærer har undervisning hjemmefra. Dette kan være forelesning via teams eller kontakt med klassen på andre måter, eksempelvis oppgaver med mulighet for å samtale med lærer ved spørsmål. Ved lærers sykdom/fravær kan oppmøte registreres av avdelingsleder/kontoret i klasserommet. 

Lenkesamling:

UDIR: Veileder om smittevern for videregående skole

Samleside fra UDIR om korona

Helsenorge temaside

FHI temaside

Informasjon fra Rogaland fylkeskommune

Informasjon fra Stavanger kommune

Til toppen