Skolens miljøarbeid og miljøfyrtårnsertifisering

Skolen ble godkjent som Miljøfyrtårn i april 2020.

NYHET! Skolen har meldt seg på NM i klima: NM i klima er en konkurranse hvor videregående elever og lærere over hele landet konkurrerer i å redusere egne CO2-utslipp i hverdagen. Gjennom to uker loggfører deltagerne sine klimapositive aktiviteter via Ducky sin web-app. Konkurransen blir gjennomføres fra 25. januar til 7. februar 2021 (uke 4 og 5). Mer informasjon kommer....

Miljøtiltak ved Stavanger katedralskole for 2020:

• Inngår flaskepant-avtale med Infinitum AS
  • Utfordre elever, elevrådet og SMU til å komme med innspill på miljøtiltak til skolen (feks. miljøvennlige produkter, klesbyttedag, bruke mat-boks isteden for plastposer/matpapir)
  • Bikube i klasserom (starte opp igjen med dette?)
  • Etablert bedriftsidrettslag som skolen sponser (januar 2020)
  • Avtale med Trygg trafikk av å motta reflekser til eleven hvert år
  • Redusert med en mindre kopimaskin i Bjergsted
  • Skap en holdningsendring der papirer i større sendes elektronisk til elever og medarbeidere, og i mindre grad kopieres og deles ut. MÅL for 2020: 20% mindre papiravfall