Forskerlinja

Er du nysgjerrig? Og kanskje litt nerd? Er du tent på koding, teknologi og matte?

Søk forskerlinja på Stavanger katedralskole. Da kommer du i en klasse med likesinnede.

Hvordan søker du? Søk vanlig studiespesialisering på Stavanger katedralskole. Etter hovedinntaket i midten av juli får du tilbud om å søke forskerlinjen dersom du har kommet inn.

I løpet av de tre årene på videregående får du:

• Undervisning og praktisk erfaring for å forstå hva forskning er
  • Egen klasse med samme fordypningsfag
  • Maksimalt antall realfagspoeng
  • Utveksling med UiS
  • Mulighet til å ta fag på Universitetet
Slik er forskerlinja bygget opp:
Vg1 Vg2 Vg2
Du får ta faget Programmering og Modellering i tillegg til ekstra matematikkundervisning. Dette må du ha for å kunne være med på enklere forsknings- og utviklingsoppgaver i Vg2. Du har fordypning i matematikk (R1), fysikk, kjemi og teknologi og forskningslære. I tillegg tar du faget Teknologi og Design ved UiS. Vekslingen mellom skolen, bedriftene og UiS fortsetter. Du kan også ta fag på UiS dette året.