Korona eller ikke, åpent hus blir det - om enn digitalt

Det er viktig å vise frem skolens bygg når vi inviterer kommende elever innOgså i år setter koronasituasjonen en stopper for en viktig dag, nemlig åpent hus. Tirsdag 25. januar gjentar vi fjorårets suksess og inviterer inn via direktesendinger fra studio på Stavanger katedralskole, Kongsgård. 

Hver januar pleier det å være spenning og yrende liv i gangene og hektisk aktivitet for å få alt klart til åpent hus: Er lungene på plass, og hvordan ble det nå med SSØ-løypa? Har vi alle de elevvertene vi trenger? Husker noen hvor vi gjorde av brosjyrene?

Hvordan er det å være en del av MDD-familien? Kristoffer og Malin fra Vg3 forteller.   Selv om korona setter en stopper for det som for mange er tradisjon og rutine, inviterer vi også i år alle tiendeklassinger, deres foresatte og andre interesserte, til et innblikk i skolen, dens studieretninger og fagtilbud. I tillegg er det naturlig at elevmiljøet får sin rettmessige plass, med innslag om både Iduns julekomedie og Pubertetskoret.

Det gode miljøet og de interessante fagene

Sistnevnte er vant til å stå oppstilt i alt slags vær, og det fikk de også gjort under innspilling av årets klipp. Nå som skolen er på grønt nivå, kunne de samles til sang i hovedtrappen på det ærverdige Kongsgård. Og som vanlig når de unge synger, trekker byens befolkning til skoleporten for å se hva som står på.

- Pubertetskoret er en klubb med lang tradisjon og flere ritualer. For meg som diktator er det ikke viktig om du kan synge, sier Jordan Joakim Furuly med et smil. Intet åpent hus uten Pubertskoret. Som vanlig trakk opptredenen til seg flere skuelystne i porten

Men det er ikke bare elevmiljøet som er unikt for Stavanger katedralskole. I tillegg til fellesfagene, har skolen noen unike tilbud innen både realfag og språk, samfunn og økonomi. Klikker du deg inn på årets sending, vil du få all den informasjonen du trenger for å kunne velge Stavanger katedralskole og vite at du kommer til en skole som tar deg godt i mot, der du blir en del av et tradisjonsrikt, men høyst levende miljø og en skole som gir deg den faglige ballasten du trenger for det du ønsker å gjøre videre. 

Storsatsning

Å velge videregående skole er et viktig valg, og Stavanger katedralskole legger derfor mye arbeid ned i at årets tiendeklassinger skal ta et så informert valg som mulig.

- I fjor la vi listen for hva et digitalt åpent hus skal være hos oss, og det følger vi opp i år. Hadde det ikke vært for engasjerte elever som stiller opp, ansatte som står på og en skole som satser, hadde vi ikke fått dette til, forteller avdelingsleder for Språk og samfunn, Margrethe Aas Johnsen.  

Likt som i fjor, har vi med oss både ansatte og elever i studio og det blir selvsagt anledning til å stille de spørsmålene du måtte ha, i chatten. Miljøet er et viktig trekkplaster og ingen kjenner det bedre enn elevene. Her ønsker Vera Ottesen velkommen til Musikk, dans og drama i Bjergsted

Nytt av året er at skolen også kan tilby både virtuell tur gjennom byggene og de fleste rommene og også at du kan avtale eget besøk med omvisning. 

 - Vi vil gi deg så mye informasjon som vi bare klarer, slik at du skal føle deg trygg på at du tar riktig valg når du setter oss øverst på listen over de skolene du ønsker å være elev hos. Gjennom både digitalt åpent hus, 360-graders virtuell omvisning og eventuelt besøk, håper vi at du får et godt og helhetlig bilde av hva skolen, byens hjerte, kan gi deg, fortsetter Aas Johnsen. 

For eksempel spilles alle klippene fra Musikk, dans og drama inn på nytt. Dette har å gjøre med at det sprell levende miljøet skal få vist frem både hva de arbeider med nå og hvor stort spenn det er i det å være en del av MDD-familien, som de omtaler seg selv som. 

En av de som viser frem avdelingen i kulturparken Bjergsted, er Vera Ottesen. Sammen med medelever vil hun på åpent hus vise deg både bygg et av numrene fra årets musikal, Chicago, som har premiere 17. februar.   Under sendingen fra Musikk, dans og drama fra årets musikal, Chicago.

Sendeplan

Sendingen på nettet fra skolen tirsdag 25. januar er delt opp slik:

Kl. 18:00 - Studiespesialisering, realfag, Kongsgård.
Kl. 18:45 - Studiespesialisering, språk og samfunn, Kongsgård.
Kl. 19:30 - Musikk, dans og drama, Bjergsted.

Skulle du ikke ha anledning til å delta mens arrangementene går live, vil de tre sendingene være tilgjengelig på nettsidene våre i etterkant. 

Hjertelig velkommen til deg som skal søke videregående!