Aktuelt

91.9 % av skolens elever avla sin stemme i årets skolevalg. Vinneren fikk hele 30.6 % av elevenes stemmer.

Valgfeberen herjer landet, og på de videregående skolene er skoledebattene i full sving. Stavanger Katedralskole har sin digitalt overførte debatt i morgen, hvor ivrige og engasjerte ungdomspolitikere gjør sitt beste for å overbevise om at akkurat deres politikk er den beste. Katedralskolen har mange elever med politisk engasjement, og vi har tatt en prat med noen av dem for å finne ut hva som ligger bak engasjementet deres.

Nytt skoleår betyr ny oppstart for de tradisjonelle, og de ikke fullt så tradisjonelle, elevklubbene ved Stavanger Katedralskole. Forrige uke ble de forskjellige klubbene presentert for de nye elevene, som kan velge og vrake blant et mangfold av klubber.

Vi inviterer deg til møte med skolen tirsdag 7 september for musikk, dans og drama i Bjergsted,  og onsdag 8.september for studiespesialiserende utdanningsprogram på Kongsgård.

En elev har tirsdag 17. august testet positivt for korona. Mulige nærkontakter er varslet via SMS. Les her for mer informasjon om at testing kan erstatte karantene for elever.

person slår på gonggong

Ikke mindre enn tre avslutningsseremonier for årets avgangselever. Rektor satte et verdig punktum for 13 års skolegang med å slå på gongongen.  Det ble tale fra rektor, utdeling av diplom og penn, samt to flotte musikalske innslag for årets russekull. Stipend for beste resultater ble utdelt og elevene ble takket for innsatsen og ønsket lykke til videre.

Da Nada flyktet fra krigen til Norge, var et papir hennes viktigste bagasje. Det har barnebarnet Ella i 1STB lært mye av.

Det er et tilfelle bekreftet koronasmitte ved skolen. Det følges opp av rektor og smittevernkontoret i Stavanger. Nærkontakter har blitt kontaktet direkte av smittevernkontoret.

-Det har vært et privilegium å jobbe på Kongsgård. Stor frihet har gitt mange gode resultater, sier Einar Biørn-Hansen. Her i samtale med Magnus Sandsmark.

I årenes løp er elevene på Katedralskolen blitt høfligere, synes han. Flinkere også?

I mange år ga det russeknute å heise vesten til Einar Biørn-Hansen opp i flaggstanga. Den har fått luftet seg godt, opplyser innehaveren av plagget i elgskinn fra Finnskogen, det er arvegods fra faren.

Men nå pakker lektor Einar Biørn-Hansen sammen både den hvite laboratoriefrakken og selve varemerket, skinnvesten, for å rusle ut skoleporten som pensjonist.

Gubber i gullrammer har fått selskap av katedralskolens første kvinnelige rektor.