-Eg kommer til å pissa på meg, sa jenta da hun så opp i taket.

Mer enn 20 meter over gulvet henger et digert nett. Opp dit skal jenta og hennes skolekamerater klatre. Så skal de hoppe og danse i maskene som angivelig er sterke. De skal tåle en elefant. Snabelaktig.

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Det er lovpålagt å gjennomføre undersøkelsen på Vg1, men i Rogaland gjennomføres undersøkelsen på alle trinn hvert år.

Det ble et ellevilt konfselskap på Kongsgård. I hovedrollen: dramalærer Kari Klæboe Koksvik. I en viktig birolle: avdelingsleder Leikny Nilo.

Han var hybelboer mens han gikk på Katedralskolen på 70-tallet. Les om hva Jarleiv og dagens hybelboere har opplevd.

Navn: Jarleiv Hauge.
Yrke: Lektor på Katedralskolen.
Utdanning: Cand. polit.
Karriere: Var i 20 år forsker på Rogalandsforskning (senere Iris, nå Norce). Underviser i politikk og menneskerettigheter, i geografi og historie på Katedralskolen.
Bosted: Eiganes. Bodde på hybel på Våland da han gikk på Kongsgård fra 1973 til 1976.
Hjemsted: Kyrkjøy i Sjernarøyane.

Kvartett spiller på fortau

Øystein Bru Frantzen er Katedralskolens mest internasjonale lærer. Han synes nordmenn er litt selvgode og mener at lille du og jeg kan bidra til mellomfolkelig forståelse.

NB: det fysiske møtet er avlyst. Kun det digitale møtet 29/10 blir gjennomført.

Rogaland fylkeskommune inviterer til foreldremøte for årets russ den 27. oktober 2020.

De er Katedralskolens yngste lærere. Det kan føre til misforståelser.

Skolene har begynt å bruke det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole

Alle snakker med alle. Faglig er det mer krevende enn på ungdomsskolen. Tre elever på musiklinjen forteller om sine første uker på Katedralskolen.

Gruppebilde av elever

- Det ska vær like akseptert å sei nei som det e å ha hvitost på skivå.

Dette var et av fyndordene Malin Stokka kom med i sin tale for tre vg2-klasser på Katedralskolen. Mye sto på spill. De to beste talene fra hver klasse ble fremført i finalen i Forestillingssalen i Bjergsted, og vinneren skulle få tur til Bergen.