Aktuelt

Hedda og Felix i 1STB intervjuet stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) da han nylig besøkte tre klasser på skolen. Torstein mener fraværsregelen i videregående bør mykes opp. Dessuten kobler han av med Lego.

De har en slitsom og svett sommerferie bak seg. Langt ut på viddene og langt ut på jordet.

Når du koser deg med skolefrokosten, bør du sende denne karen en vennlig tanke.

Håvard Sømme hadde en liten flokk sommerfugler i magen. Han hadde gått Vg1 på drama i Bjergsted, men skulle bytte til studiespesialisering i Vg2 på Kongsgård. Dermed måtte han ta geografi og samfunnsfag som privatist, siden disse fagene gjøres unna i Vg1 på stud.spes.

Nå ventet muntlig eksamen i samfunnsfag. Trodde Håvard. Men da eksaminator og sensor ønsket velkommen, var det til prøve i geografi.

8. og 9. september inviterer vi foresatte til Vg1-elever til en orientering om skolen med påfølgende møte med kontaktlærerne.

-Vær med i Lille Marius, dette blir gøy, påstår den ferske redaktøren i elevenes avis på Katedralskolen.

Lille Marius, som avisen heter, har ofte vært Kongsgård-dominert. Men den nye redøren, tam-ta-ra-ta, fanfare, kommer fra musikklinjen i Bjergsted og heter Emma Lu Vallestad Jensen.

Først fikk de et temperert bad, så en kalddusj: I volleyball ble elevene banket av lærerne.

Sola skinte og vannspruten sto da Vg1-elevene på Katedralskolen tirsdag var på bli kjent-tur til Horve ungdomssenter i Sandnes. Men etter herlige dukkerter i typisk skolestart-vær ble det slutt på idyllen: Finale i volleyball mellom elevenes beste lag og lærerne.

Fra skoleåret 2020-2021 innføres det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) ved alle videregående skoler i Rogaland. VIS blir tilgjengelig for elever og foresatte ved skolestart.

elever i auditorium

Vær modige! Den oppfordringen ga rektor avgangselever på Katedralskolen.

Vanligvis er det avslutning for alle avgangselevene i Kuppelhallen, men i år sørget viruset for at avskjedshøytideligheten måtte holdes for hver enkelt av de syv vg3-klassene.

Portrett av beste elev

Aurora Winther scoret fullt hus. Bare seksere fra Katedralskolen.

- Det var aldri et mål i seg selv å gå ut av videregående med bare seksere. Jeg har egentlig alltid hatt en filosofi om at så lenge jeg gjør mitt beste, er det godt nok, sier Aurora Winther beskjedent.

Hun er karaktermessig den beste eleven som går ut av Stavanger katedralskole våren 2020 og får dermed 10.000 kroner fra Klosters legat.

Oliven. Hummus. Fredshåp. Velkommen til sommeravslutningen for Prosjekt internasjonal solidaritet (PIS).