Aktuelt

Viljar Andersen Gjerstad ble katedralkonge i sjakk, etter å ha slått Jakob Eide Omdahl i finalen.

Hvor blir det av jentene? Som kjent finnes det en dronning blant sjakkbrikkene, men årets utgave av Katedralskolens turnering var sterkt mannsdominert, for å si det forsiktig.

Lag bilder ut fra en dødssynd! Slik lød oppgaven i faget Kommunikasjon og kultur på Katedralskolen.

Julie Stenberg Andersen:
Grådighet var dødssynden Julie Stenberg Andersen (2STC) satte seg ned for å gruble over. Hva er følgene av grådighet? En tv-dokumentar om bloddiamanter hun hadde sett sammen med faren sin et par år tidligere, satte seg fast i henne.

Sølvmedalje i NM i historie og filosofi erobret Andreas Gundersen etter hardt arbeid i et krevende fag.

Solidaritet. Takknemlighet. Forståelse. Dette er følger av koronatiltakene, ifølge to katedralskoleelever.

Tredjeplassen glapp i ekstrarunden. Dermed ble det femteplass på Katedralskolens Siril og Alexander i en nasjonal tevling i tysk.

Med en tekst om lukkede sekter vant Jenny Cecilie Helgeland Lund førstepris i Unge forskere.-Jeg har ikke helt tatt dette inn over meg ennå. At jeg vant en førstepris, skjønner jeg vel først når premien er kommet inn på konto, sier Jenny, som går i 3STA.

Prisen og 15.000 kroner fikk hun i humanistisk klasse, der Katedralskolen hadde tre jenter til i finalen. Greta Friederike Schimanski, 3STE, og Eivor Strømme Wersland, 3MDG, sikret seg andrepris, mens Tonje Aurdal Åsheim, 3STE, vant en tredjepris. Premiene er henholdsvis 10.000 og 7000 kroner.

Ingen i vår familie får det til, så hvorfor skulle jeg være annerledes? Sånn tenker mange om matte. To elever og en lærer gir råd til dem som synes tall er tull.

Eivor tok Greta til forskerfinale.

Fire lyse jentehoder fra Katedralskolen har nådd toppen i konkurransen Unge forskere.

De fire jentene er i finalen i konkurransens humanistiske klasse, der Katedralskolen har breiet seg godt gjennom årene, med en drøss finalister og en del seire. Nå er det Tonje Aurdal Åsheim, Greta Friederike Schimanski, Eivor Strømme Wersland og Jenny Cecilie Helgeland Lund som stikker sine lyse hoder opp og fram.

Kongård fra Breiavannet. Foto

Avgangselever på Katedralskolen:

Greit nok at skriftlig eksamen avlyses,
nå håper de at muntlig blir gjennomført

Denne våren går de glipp av klamme hender, hete hoder og hardt tiltrengte toalett-turer.

Kongsgård-kulturen før og nå. Mímir Kristjánsson, Emilie Solheim og Mie Hidle diskuterer.