elever i auditorium

Vær modige! Den oppfordringen ga rektor avgangselever på Katedralskolen.

Vanligvis er det avslutning for alle avgangselevene i Kuppelhallen, men i år sørget viruset for at avskjedshøytideligheten måtte holdes for hver enkelt av de syv vg3-klassene.

Portrett av beste elev

Aurora Winther scoret fullt hus. Bare seksere fra Katedralskolen.

- Det var aldri et mål i seg selv å gå ut av videregående med bare seksere. Jeg har egentlig alltid hatt en filosofi om at så lenge jeg gjør mitt beste, er det godt nok, sier Aurora Winther beskjedent.

Hun er karaktermessig den beste eleven som går ut av Stavanger katedralskole våren 2020 og får dermed 10.000 kroner fra Klosters legat.

Oliven. Hummus. Fredshåp. Velkommen til sommeravslutningen for Prosjekt internasjonal solidaritet (PIS).

bilde av person foran telt

En femmer skjemmer vitnemålet hennes fra Katedralskolen. Ikke mye å deppe over når hun har fått pris for toppkarakterer på NTNU.

Viljar Andersen Gjerstad ble katedralkonge i sjakk, etter å ha slått Jakob Eide Omdahl i finalen.

Hvor blir det av jentene? Som kjent finnes det en dronning blant sjakkbrikkene, men årets utgave av Katedralskolens turnering var sterkt mannsdominert, for å si det forsiktig.

Lag bilder ut fra en dødssynd! Slik lød oppgaven i faget Kommunikasjon og kultur på Katedralskolen.

Julie Stenberg Andersen:
Grådighet var dødssynden Julie Stenberg Andersen (2STC) satte seg ned for å gruble over. Hva er følgene av grådighet? En tv-dokumentar om bloddiamanter hun hadde sett sammen med faren sin et par år tidligere, satte seg fast i henne.

Sølvmedalje i NM i historie og filosofi erobret Andreas Gundersen etter hardt arbeid i et krevende fag.

Solidaritet. Takknemlighet. Forståelse. Dette er følger av koronatiltakene, ifølge to katedralskoleelever.

Tredjeplassen glapp i ekstrarunden. Dermed ble det femteplass på Katedralskolens Siril og Alexander i en nasjonal tevling i tysk.

Med en tekst om lukkede sekter vant Jenny Cecilie Helgeland Lund førstepris i Unge forskere.-Jeg har ikke helt tatt dette inn over meg ennå. At jeg vant en førstepris, skjønner jeg vel først når premien er kommet inn på konto, sier Jenny, som går i 3STA.

Prisen og 15.000 kroner fikk hun i humanistisk klasse, der Katedralskolen hadde tre jenter til i finalen. Greta Friederike Schimanski, 3STE, og Eivor Strømme Wersland, 3MDG, sikret seg andrepris, mens Tonje Aurdal Åsheim, 3STE, vant en tredjepris. Premiene er henholdsvis 10.000 og 7000 kroner.