Lærer underviser på tavlen

Hva består universet av? Stort sett vet vi ikke! Fysikklektor Andreas Henriksson startet torsdag opp med frivillig undervisning i kosmologi for fysikkelevene på Kongsgård. Tema for første samling var mørk materie.

Årets undersøkelse gjennomføres på skolen i perioden 01.10 – 20.12.2021. Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Det er lovpålagt å gjennomføre undersøkelsen på Vg1, men i Rogaland gjennomføres undersøkelsen på alle trinn hvert år.

tavle med tekst

Etter høstferien er fraværsreglene tilbake til normalen som var før korona.

Tilbake til normalen i skoler og barnehager

Midttimen torsdag 9. september markerte starten på de månedlige språkkaféene ved Stavanger katedralskole. Det ble en suksess, og en stor gruppe elever fra alle tre trinnene møtte opp. Elevene spilte språkspillet New Amigos og spiste twist, og i tillegg fikk de buttons med forskjellige ord og uttrykk på det språket de ønsket.

Vedlagt finner du informasjon om gult nivå ved Vg1 MDD. Tiltaket gjelder til og med torsdag 7. oktober.

91.9 % av skolens elever avla sin stemme i årets skolevalg. Vinneren fikk hele 30.6 % av elevenes stemmer.

Valgfeberen herjer landet, og på de videregående skolene er skoledebattene i full sving. Stavanger Katedralskole har sin digitalt overførte debatt i morgen, hvor ivrige og engasjerte ungdomspolitikere gjør sitt beste for å overbevise om at akkurat deres politikk er den beste. Katedralskolen har mange elever med politisk engasjement, og vi har tatt en prat med noen av dem for å finne ut hva som ligger bak engasjementet deres.

Nytt skoleår betyr ny oppstart for de tradisjonelle, og de ikke fullt så tradisjonelle, elevklubbene ved Stavanger Katedralskole. Forrige uke ble de forskjellige klubbene presentert for de nye elevene, som kan velge og vrake blant et mangfold av klubber.

Vi inviterer deg til møte med skolen tirsdag 7 september for musikk, dans og drama i Bjergsted,  og onsdag 8.september for studiespesialiserende utdanningsprogram på Kongsgård.

En elev har tirsdag 17. august testet positivt for korona. Mulige nærkontakter er varslet via SMS. Les her for mer informasjon om at testing kan erstatte karantene for elever.