Aktuelt

De siste fire ukene har syv av våre elever vært vertselever for syv spanske elever fra Castilla y León. Hva syns de spanske elevene om Norge? Og hvordan er det egentlig å være med på utveksling? Vi har snakket med noen av dem.

ILC er en språk- og kulturkonkurranse for ungdomsskoler og videregående skoler. I fjor kom vi til finalen i både fransk og spansk. Amelie (3MDG) og Lidia (3STC) vant førsteplassen i spansk, og fikk reise til Sevilla på språkkurs. Kim tok seieren i tysk morsmålskategori. Klarer vi å gjenta suksessen i år?

Et manuskript som ikke skulle åpnes før 1. januar 2023, et brev fra en avgått lektor og et innstendig ønske om at hans instruksjoner skal følges. Nå er det klart hvilken skatt som har ligget i safen i 35 år.

Annethvert år arrangerer Stavanger katedralskole en Nyttårsforestilling i St Petri kirke, og vi vil ha med DEG i publikum! Forestillingen er et høydepunkt for elevene på musikk, dans, drama - og alle 180 elever er med.

Når: Tirsdag 31.januar kl.19.00

Hvor: St. Petri Kirke

 

Avgangselevene på musikk, dans og drama inviterer til musikalen Jungelboken 2099.

 

Årets undersøkelse gjennomføres på skolen i perioden 08.11 – 20.12.2022. Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Det er lovpålagt å gjennomføre undersøkelsen på Vg1, men i Rogaland gjennomføres undersøkelsen på alle trinn hvert år.

 

Saken som var oppe for retten for noen år siden, handlet om tre menn (russegutter) som hadde leke-kidnappet to ungdomsskolejenter inn i russebilen, teipet hender og føtter samt kastet en mengde egg og mel på dem, hvorpå jentene etterpå ble forlatt. De tre guttene ble dømt for frihetsberøvelse og legemsfornærmelse.

Stavanger katedralskole har i en årrekke, i samarbeid med andre videregående skoler i distriktet, rettet fokuset mot Israel/ Palestina.

Årets bli-kjent-tur for Vg1-elevene foregikk i strålende solskinn torsdag 18. august.  

 

  Som elev hos oss må du bruke et system som heter VIS. Du kan godt sette deg litt inn i dette allerede før første skoledag. 

 

Til toppen