Aktuelt

En krysning av skadeskutt elg og vårkåt tiur. Slik danser denne fyren for Katedralskolen.

De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand.

Vi inviterer med dette fagsamtaler for foresatte og elever i Vg1 og Vg2

• Vg2 MD: Tirsdag 17. november, kl. 18.00 – 20.00
    (påmelding innen 16.11, kl. 14.00)
  • Vg1 MD: Torsdag 19. november, kl. 18.00 – 20.00
    (påmelding innen 17.11, kl. 14.00)
  • Vg2 ST: Tirsdag 24. november, kl. 18.00 – 20.00
    (påmelding innen 22.11, kl. 14.00)
  • Vg1 ST: Torsdag 26. november, kl. 18.00 – 20.00
    (påmelding innen 24.11, kl. 14.00)

-Eg kommer til å pissa på meg, sa jenta da hun så opp i taket.

Mer enn 20 meter over gulvet henger et digert nett. Opp dit skal jenta og hennes skolekamerater klatre. Så skal de hoppe og danse i maskene som angivelig er sterke. De skal tåle en elefant. Snabelaktig.

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Det er lovpålagt å gjennomføre undersøkelsen på Vg1, men i Rogaland gjennomføres undersøkelsen på alle trinn hvert år.

Det ble et ellevilt konfselskap på Kongsgård. I hovedrollen: dramalærer Kari Klæboe Koksvik. I en viktig birolle: avdelingsleder Leikny Nilo.

Han var hybelboer mens han gikk på Katedralskolen på 70-tallet. Les om hva Jarleiv og dagens hybelboere har opplevd.

Navn: Jarleiv Hauge.
Yrke: Lektor på Katedralskolen.
Utdanning: Cand. polit.
Karriere: Var i 20 år forsker på Rogalandsforskning (senere Iris, nå Norce). Underviser i politikk og menneskerettigheter, i geografi og historie på Katedralskolen.
Bosted: Eiganes. Bodde på hybel på Våland da han gikk på Kongsgård fra 1973 til 1976.
Hjemsted: Kyrkjøy i Sjernarøyane.

Kvartett spiller på fortau

Øystein Bru Frantzen er Katedralskolens mest internasjonale lærer. Han synes nordmenn er litt selvgode og mener at lille du og jeg kan bidra til mellomfolkelig forståelse.

NB: det fysiske møtet er avlyst. Kun det digitale møtet 29/10 blir gjennomført.

Rogaland fylkeskommune inviterer til foreldremøte for årets russ den 27. oktober 2020.

De er Katedralskolens yngste lærere. Det kan føre til misforståelser.