NB: det fysiske møtet er avlyst. Kun det digitale møtet 29/10 blir gjennomført.

Rogaland fylkeskommune inviterer til foreldremøte for årets russ den 27. oktober 2020.

De er Katedralskolens yngste lærere. Det kan føre til misforståelser.

Skoleåret 2020/2021 fikk alle våre videregående skoler et nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.

Alle snakker med alle. Faglig er det mer krevende enn på ungdomsskolen. Tre elever på musiklinjen forteller om sine første uker på Katedralskolen.

Gruppebilde av elever

- Det ska vær like akseptert å sei nei som det e å ha hvitost på skivå.

Dette var et av fyndordene Malin Stokka kom med i sin tale for tre vg2-klasser på Katedralskolen. Mye sto på spill. De to beste talene fra hver klasse ble fremført i finalen i Forestillingssalen i Bjergsted, og vinneren skulle få tur til Bergen.

Hedda og Felix i 1STB intervjuet stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) da han nylig besøkte tre klasser på skolen. Torstein mener fraværsregelen i videregående bør mykes opp. Dessuten kobler han av med Lego.

De har en slitsom og svett sommerferie bak seg. Langt ut på viddene og langt ut på jordet.

Når du koser deg med skolefrokosten, bør du sende denne karen en vennlig tanke.

Håvard Sømme hadde en liten flokk sommerfugler i magen. Han hadde gått Vg1 på drama i Bjergsted, men skulle bytte til studiespesialisering i Vg2 på Kongsgård. Dermed måtte han ta geografi og samfunnsfag som privatist, siden disse fagene gjøres unna i Vg1 på stud.spes.

Nå ventet muntlig eksamen i samfunnsfag. Trodde Håvard. Men da eksaminator og sensor ønsket velkommen, var det til prøve i geografi.

-Vær med i Lille Marius, dette blir gøy, påstår den ferske redaktøren i elevenes avis på Katedralskolen.

Lille Marius, som avisen heter, har ofte vært Kongsgård-dominert. Men den nye redøren, tam-ta-ra-ta, fanfare, kommer fra musikklinjen i Bjergsted og heter Emma Lu Vallestad Jensen.

Først fikk de et temperert bad, så en kalddusj: I volleyball ble elevene banket av lærerne.

Sola skinte og vannspruten sto da Vg1-elevene på Katedralskolen tirsdag var på bli kjent-tur til Horve ungdomssenter i Sandnes. Men etter herlige dukkerter i typisk skolestart-vær ble det slutt på idyllen: Finale i volleyball mellom elevenes beste lag og lærerne.